پنج شنبه, 21 خرداد 1388 21:29
ایران اکونومیست: محسن رضایی در شهریور 1333 و در هنگام کوچ پائیز عشایر بختیاری در خانواده ای مذهبی و دوستدار اهل بیت (ع) به دنیا آمد.
به گزارش ایرنا، زندگینامه رضایی به نقل از وب سایت شخصی وی بشرح زیر است:
دوران کودکی و نوجوانی را در شهر نفتخیز مسجدسلیمان گذراند. به کمک چند تن از همسالانش، انجمن مذهبی «دین و دانش» را در مسجد جامع چشمه علی بنیان نهاد.
پس از به پایان رساندن تحصیلات ابتدایی و بخشی از تحصیلات متوسطه در دبیرستان سینای مسجدسلیمان،با رتبه نهم در آزمون ورودی هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت ایران در اهواز پذیرفته شد و در سال 1348 به این شهر هجرت نمود و در محله خزعیله یا سچّه ساکن شد.
مبارزه سیاسی فرهنگی با رژیم شاه را از ترم دوم هنرستان صنعتی آغاز نمود و به زودی در حالی که خود را برای شرکت در کنکور دانشگاه ها آماده می کرد، در رابطه با این فعالیت های سیاسی توسط ساواک اهواز بازداشت شد و مورد شکنجه و بازجویی قرار گرفت.
در سال 1352 و در 17 سالگی، پس از تحمل پنج ماه زندان انفرادی و یک ماه حبس در بند عمومی زندان آخراسفالت اهواز ، دور جدیدی از فعالیت های سیاسی خود را آغاز نمود؛ و توانست همزمان با تکمیل تحصیلات خود در هنرستان صنعتی شرکت ملی نفت ایران، اقدام به گسترش تشکیلات اولیه نماید.
این حرکت روبه رشد پس از برقراری ارتباط با مبارزان شهرهای خرمشهر، دزفول و تهران، منجر به تشکیل یک گروه منسجم با مشی پارتیزانی و چریکی شد که به زودی و با الهام از آیات 172 و 173 سوره مبارک? صافّات (انّهم هم المنصورون و انّ جندنا لهم الغالبون)، جمعیت منصورون نامیده شد.
در سال 1353 پس از قبولی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت به تهران آمد و در محله نارمک ساکن شد.
در همین سال ازدواج کرد و در کنار مبارزه و تحصیل دانش ، در بخش مهندسی «طراحی پایه» کارخانجات ارج و ایران تایر، مشغول به کار شد.
با شدت گرفتن فشار پلیس سیاسی شاه (ساواک) بر گروه های چریکی، ناچار شد دانشگاه و کار صنعتی را رها کند.
زندگی مخفی را در پیش گرفت و در فاصله سال های 1353 تا 1357 به کادرسازی و گسترش تشکیلات جمعیت منصورون همت گمارد تا شاخه های تشکیلات در 7 استان و 17 شهرستان مهم کشور راه اندازی شد.
در آستانه پیروزی انقلاب و ورود امام خمینی (ره) به میهن، جمعیت منصورون به عنوان بزرگ ترین گروه چریگی طرفدار حضرت امام (ره) و روحانیت (به همراه گروه توحیدی صف و گروه موحدین) وظیفه حفاظت از حضرت امام (ره) را برعهده گرفت.
در سال 1358 که به پیشنهاد استاد شهید مرتضی مطهری، 7 گروه مسلح مسلمان با یکدیگر ادغام شدند تا بازوی مسلحی برای حفاظت از انقلاب نوپای اسلامی باشند، او از سوی گروه منصورون به عضویت شورای مرکزی «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» در آمد.
عضویت او در این سازمان بیش از 3 ماه به طول نیانجامید و در خرداد 1358 با حمایت حضرت امام (ره) واحد اطلاعات و بررسی های سیاسی را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بنیان نهاد و به عضویت شورای فرماندهی سپاه درآمد.
در شهریور 1360 از سوی حضرت امام خمینی(ره) به فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان پنجمین فرمانده کل سپاه منصوب شد و در دوران پرافتخار هشت سال دفاع مقدس، فرماندهی سپاه اسلام را برعهده داشت.
در دوره تصدی فرماندهی کل سپاه پاسداران، سازمان رزم سپاه را طرح ریزی کرد و به فرمان حضرت امام (ره)، سپاه را به 3 نیروی زمینی، دریایی و هوایی مجهز کرد و توانست سپاه را در قالب 5 نیرو سازماندهی کند.
در این دوره همچنین اقدام به تأسیس 2 دانشگاه امام حسین (ع) و بقیه الله (عج) نمود و به منظور بهره گیری از ظرفیت یگان های مهندسی سپاه برای کمک به دولت در اجرای طرح های عظیم سازندگی کشور، خود شخصاً فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء را برعهده گرفت.
وی که تحصیلات دانشگاهی خود را در سال 1353 رها کرده بود، پس از برقراری صلح ، ضمن تغییر رشته از مهندسی مکانیک به اقتصاد، مقطع کارشناسی را در دانشگاه تهران گذراند.
تحقیق جامع او در مقطع کارشناسی در سال 1371 و در قالب یک کتاب به چاپ رسیده است. در مقطع کارشناسی ارشد اقتصاد، مطالعات خود را بر روی سیاست های پولی و بانکی متمرکز کرد و موضوع رسال? علمی خود را در این باره برگزید.
در شهریور 1376 پس از قبول استعفای وی توسط رهبر انقلاب، از سوی ایشان به عنوان «دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام» منصوب شد و مطالعات اولیه برای تنظیم سند چشم انداز 20 سال? ایران را آغاز نمود.
وی با تکمیل تحصیلات خود در مقطع دکتری اقتصاد دانشگاه تهران، عهده دار مسئولیت ادار? کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام شد.
رساله دکتری وی که در سال 1379 نگاشته و در قالب یک کتاب منتشر شده است. وی همچنین با پذیرفتن مسئولیت کمیسیون های تخصصی سند چشم انداز 20 ساله، سیاست های کلی نظام در جذب سرمایه گذاری خارجی و سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، کوشیده است تا از تجارب و دیدگاه های مدیریتی و اقتصادی خود برای سیاست گذاری بلند مدت کشور در حوزه های مختلف استفاده کند تا ایران اسلامی به جایگاهی مناسب برای زندگی شایسته ایرانیان برسد.
پنج شنبه, 21 خرداد 1388 21:31
ایران اکونومیست: محمود احمدی نژاد در سال 1335 هجری شمسی در روستای ارادان از شهرستان گرمسار، چشم به جهان گشود و از یک سالگی به همراه خانواده در تهران اقامت گزید.
به گزارش ایرنا، زندگینامه احمدی نژاد به نقل از شبکه مردمی حمایت وی بشرح زیر است:
وی دوران تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه خود را در این شهر گذراند. در سال 1354 با کسب رتبه 132 کنکور سراسری گزینش دانشجو، تحصیلات عالی خود را در رشته مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت آغاز کرد و در سال 1365 در مقطع کارشناسی ارشد همان دانشگاه پذیرفته شد.
در سال 1368 به عضویت هیات علمی دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت در آمد و در سال 1376موفق به دریافت مدرک تحصیلی دکترای مهندسی و برنامه ریزی حمل و نقل از دانشگاه علم و صنعت گردید.
وی به زبان انگلیسی آشنایی دارند و طی سال های تدریس در این دانشگاه و تدوین مقالات و پژوهش های متعدد علمی ، راهنمایی ده ها پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در زمینه های مختلف مهندسی عمران، راه و حمل و نقل و مدیریت ساخت را بر عهده داشته است.
احمدی نژاد پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کسوت دانشجو و با شرکت در مجالس مذهبی و سیاسی وارد فضای سیاسی جامعه شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به حضور در دانشگاه از پایه گذاران انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران بود.
در دوران جنگ تحمیلی به عنوان داوطلب بسیجی در قسمت های متعدد جبهه به ویژه مهندسی رزمی به خدمت پرداخت و این مهم را تا پایان دوران دفاع مقدس ادامه داد.
دکتر احمدی نژاد متاهل و دارای سه فرزند ـ دو پسر و یک دختر ـ است.
مهمترین مشاغل دکتر احمدی نژاد:
• فرماندار ماکو
• فرماندار خوی
• مشاور استاندار کردستان
• مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی در سال 1372
• استاندار استان اردبیل در سال های 1372 تا 1376
• عضو هیات علمی دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت از سال 1368 تا کنون
• شهردار تهران از سال 1382 تا 1384
• ایشان در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در سوم تیر ماه 1384، از سوی ملت ایران به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
دکتر احمدی نژاد علاوه بر تدریس، راهنمایی دانشجویان و پرداختن به امور اجرایی، در زمینههای ذیل نیز فعالیت داشته است:
• روزنامه نگاری و نگارش مقالات متعدد سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی
• مدیر مسوول روزنامه همشهری و راه اندازی همشهری محله در 22 منطقه تهران، همشهری مسافر، همشهری دیپلماتیک، همشهری جوان، همشهری ماه و ضمیمه اندیشه، ضمیمه دانشجو و ...
• موسس و عضو انجمن تونل ایران
• عضو انجمن مهندسین عمران ایران
• عضو اولین شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران
• عضو اولین شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه ها و موسسات آموزش و عالی کشور
پنج شنبه, 21 خرداد 1388 21:34
به گزارش ایرنا به نقل از وب سایت رسمی ستاد انتخاباتی موسوی حاکیست:
سالهایی که از عالم هنر به سیاست آمد و از سیاست به هنر بازگشت و اینک بار دیگر به عالم سیاست بازگشته است.
میرحسین موسوی، اگر چه فوق لیسانس معماری دارد اما بیش از آن که در عرصه معماری شناخته شده باشد، چهره ای سیاسی است.
هرچند او به عنوان آخرین نخست وزیر نظام جمهوری اسلامی ایران (پس از مهدی بازرگان، محمدعلی رجایی، محمدجواد باهنر و محمدرضا مهدوی کنی) پس از اتمام دوره خدمتش در این منصب ، عطای سیاست را به لقایش بخشید و به عالم هنر بازگشت.
او که مدرکش را در بهار سال 48 از دانشگاه ملی (شهید بهشتی) در رشته معماری و شهرسازی اخذ کرد، طرح اداره مرکزی آب و فاضلاب اصفهان را در سال 1348 نوشت و تا سال 50 آن را اجرا کرد.
سپس طرح مجموعه کانون توحید را در سال 1350 اجرایی کرد تا آثاری ماندگار در معماری سیاسی ایران برجای گذارد.
چرا که کانون توحید چه پیش از انقلاب و چه پس از آن مرکز تجمع سیاسیون منتقد بوده و هست. چه آن زمان که مطهری در آنجا سخنرانی می کرد و چه در سالهای اخیر.
از آثار معماری مهندس معمار در سال های پس از انقلاب نیز می توان به طراحی ساختمان مزار شهدای هفت تیر ، طرح مرکز مطالعات، طرح دانشگاه شاهد، طرح تکیه شهدای اصفهان، طرح بنای یادبود شهید خرازی، طرح مجموعه فرهنگی تجاری بین الحرمین شیراز و طراحی سایت دانشگاه علامه طباطبایی در سال های دهه دوم انقلاب اشاره کرد. موسوی در دهه های بعد از فعالیت خود کاست تا جایی که ساخت مسجد سلمان فارسی نهاد ریاست جمهوری در سال 1376 تنها نماد فعالیت او در سالهای اخیر است.
البته میرحسین در طول این سالها بیشتر به نقاشی روی آورد و چندین نمایشگاه نقاشی انفرادی و جمعی را برپا نمود.
2 فرزند نتیجه زندگی مشترک میرحسین موسوی با زهرا رهنورد است.
مسئولیت های اجرایی:
1- عضو شورای انقلاب اسلامی 1359-1358
2-عضو شورای مرکز ی حزب جمهوری اسلامی 1361-1357
3- رییس دفتر سیاسی حزب جمهوری اسلامی 1360-1358
4- قائم مقام دبیرکل حزب جمهوری اسلامی 1360-1358
5- سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی 1360-1358
6- وزیر امور خارجه 1361-1360
7- نخست وزیر 1368-1360
8- رییس ستاد انقلاب فرهنگی 1360
9- رییس شورای اقتصاد 1368-1360
10- رییس بنیاد مستضعفان 1368-1360
11- رییس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح
12- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال 1368 که همچنان ادامه دارد.
13- عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی از سال 1375 که هنوز هم ادامه دارد.
14- مشاور سیاسی رییس جمهور 1376-1368
15- مشاور عالی رییس جمهور 1384-1376
16- رییس شورای هنر از سال 1378 که هنوز هم ادامه دارد.
17- رییس فرهنگستان هنر از سال 1378 که هنوز هم ادامه دارد.
فعالیت های دانشگاهی:
موسوی در دانشگاه تربیت مدرس دروسی چون مسائل ایران و ریشههای انقلاب را تدریس کرده و در دیگر دانشگاه ها نیز به شکل پراکنده تدریس هایی داشته است.
از جمله تدریس تاریخ تمدن و فرهنگ و معماری در دانشگاه ملی در سالهای 1357-1354
او در این سالها رساله های بسیاری را راهنمایی کرده که از جمله آنها می توان به این موارد اشاره کرد:
1-مقایسة آرای سیدقطب و دکتر شریعتی استاد راهنما-کارشناسی ارشد
2- مقایسة آرای امام خمینی(ره) و آیتا… نائینی استاد راهنما-کارشناسی ارشد
3-استراتژی امنیت ملی استـاد مشاور-دوره دکتـری
4-کاریزما در مدیریت استـاد مشاور-دوره دکتـری
5-چالشهای مردمسالاری در ایران استاد راهنما-کارشناسی ارشد
6-نفت و سیاست خارجی در دوران پهلوی2 استاد راهنما-کارشناسی ارشد
7-نفت و سیاست خارجی در دهه اول انقلاب استـاد راهنما-دورة دکتـری
8- چرایی به قدرت رسیدن دولت مطلقه نوگرا در ایران استـاد راهنما-دورة دکتـری
9- امنیت ایران در عصر جهانی شدن،چالشها و سیاستها استـاد مشاور-دورة دکتـری
10- توسعة مرکز شهر اردبیل استاد راهنما-کارشناسی ارشد
11- طرح دانشگاه هنر اسلامی تبریز استاد راهنما-کارشناسیارشد
12- دولت رانتیر و جامعه مدنی در ایران (1376-1357) استاد راهنما-کارشناسیارشد
13-تأثیر ایدئولوژی سیاسی بر رفتار سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی استـاد مشـاور-دورة دکتـری
14- الگوی مدیریت تکنوکراتیک و تأثیر آن بر موقعیت طبقة متوسط جدید ایران استاد مشاور- کارشناسی ارشد
15- بستـرهای همکـاری و رقابـت روسـیه و ایالات متحده در آسیای مرکزی استاد راهنما-کارشناسی ارشد
کتاب ها و تالیفات:
موسوی که در سالهای 1358 تا 1360 سرمقاله های روزنامه جمهوری اسلامی را می نوشت، آثار مکتوب بسیاری در حوزه فرهنگ و سیاست دارد.
از جمله « فرهنگ و واژگان علوم سیاسی در اسلام » انتشارات قلم 1356، «تحلیلی بر دو مفهوم قرآنی» انتشارات قلم 1356، « پنج گفتار دربارة انقلاب و جامعه»
تألیف دفتر نشر فرهنگ اسلامی1377-1375
پنج شنبه, 21 خرداد 1388 21:41
ایران اکونومیست: وزارت محترم کشور و فرمانداران در پذیرش فهرست نمایندگان اینجانب در هیاتهای اجرایی، محل استقرار دستگاههای شمارشگر و شعب اخذ رای تعلل مینمایند و قانون مصوب 30/5/1379 به صورت آشکار نقض میشود. آخرین اقدام غیرقانونی آنان جابهجایی نمایندگان معرفیشده از طرف ستاد اینجانب در شعب است که به هم ریختگی عجیبی ایجاد خواهد نمود. این عمل کارشکنی آشکار و موجب اختلال در انجام وظیفه آنان میگردد.
روز گذشته و به فاصله یک روز به برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، مهندس موسوی طی نامهای، از رهبر انقلاب خواست تا با رهنمودها و دخالت خود، موجبات بیطرفی همه مقامات، مجریان و ناظران انتخابات را فراهم نمایند تا از آرای مردم محافظت شود.
به گزارش کلمه سبز، متن کامل نامه مهندس موسوی به رهبر انقلاب به شرح زیر است:
مقام معظم رهبری
حضرتآیتالله خامنهای (مدظله العالی)
سلام علیکم
احتراما همانگونه که از طریق رسانهها و گزارشهای واصله استحضار یافتهاید، شور انتخاباتی گسترده کشور را فرا گرفته است و همه اقشار و اصناف اعم از زن و مرد، پیر و جوان در کوی و برزن بهطور شبانهروزی فعال عرصه انتخابات هستند و این پدیده مبارک نویدبخش مشارکت فراگیر مردم در انتخابات و موجب ارتقاء وحدت ملی و عزت و احترام بینالمللی کشور خواهد بود.
لکن متاسفانه اخباری واصل میشود که برخی مقامات و دستگاههای رسمی از این حرکت مردمی اصیل استقبال نمیکنند. موارد زیر نمونهای از آنهاست:
1-بعضی از اعضای شورای نگهبان در مرکز و تعدادی از ناظرین در استانها با جانبداری علنی از رئیس کنونی دولت، رعایت شئون بیطرفی را نمینمایند.
2-وزارت محترم کشور و فرمانداران در پذیرش فهرست نمایندگان اینجانب در هیاتهای اجرایی، محل استقرار دستگاههای شمارشگر و شعب اخذ رای تعلل مینمایند و قانون مصوب 30/5/1379 به صورت آشکار نقض میشود. آخرین اقدام غیرقانونی آنان جابهجایی نمایندگان معرفیشده از طرف ستاد اینجانب در شعب است که به هم ریختگی عجیبی ایجاد خواهد نمود. این عمل کارشکنی آشکار و موجب اختلال در انجام وظیفه آنان میگردد. این در حالی است که ستاد انتخابات کشور ضمن بخشنامه شماره 44/45333 مورخه 9/3/88 بر صدور کارت نمایندگان نامزدها برای محلی که معرفی شدهاند، تاکید نموده است و این اقدام فرمانداران یا خودسرانه است و یا بخشنامه داخلی دیگری خلاف متن قبلی ابلاغ شده که از آن اطلاعی در دست نیست.
3ـ شواهدی از مداخله تعدادی از فرماندهان و مسئولان سپاه و بسیج در انتخابات واصل گردیده است و به نظر میرسد این عمل در صورت صحت خبر علاوه بر نقض قوانین، شکاف بین فرماندهان و مسئولان رسمی و بدنه سالم و صادق نیروهای بسیج و سپاه را دامن میزند. از آنجا که دامنه اقدامات غیرقانونی فوق مشخص نیست و بخشی از اعضای شعب اخذ رای و ناظران از حامیان نامزد خاص آنان انتخاب شدهاند احتمال تصرف در آراء مردم اذهان را میآزارد.
4-بهرهگیری رئیس دولت از امکانات دولتی در تبلیغات و مسافرتهای تبلیغاتی مقامات رسمی و وزرا با استفاده از امکانات دولتی و نقض ماده 68 قانون که به وفور خبرهای آن را در رسانهها میتوان ملاحظه کرد از آن جمله است. اینها بخشی از اقداماتی است که نتیجهای جز سرخوردگی مردم عزیز که با شوری وصفناپذیر در صحنه تحکیم استوانههای نظام جمهوری اسلامی وارد شدهاند نخواهد داشت. با اطمینان از اینکه دغدغه اصلی حضرت مستطابعالی مشارکت هر چه بیشتر و گستردهتر مردم در انتخابات و رعایت قانون و بیطرفی کامل مسئولان در تمام سطوح و برگزاری انتخابات سالم میباشد امیدوارم با رهنمودها و دخالت حضرتعالی زمینه مساعدی برای رعایت بیطرفی کامل مقامات، ناظران و مجریان انتخابات و دقت در حفظ آرای مردم فراهم آید.
میرحسین موسوی
پنج شنبه, 21 خرداد 1388 21:48
ایران اکونومیست: سهشنبه، ساعاتی پس از آنکه نامه اکبر هاشمیرفسنجانی خطاب به رهبر معظم انقلاب منتشر شد، او به دیدار آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری رفت.
اعتماد ملی-فت. بنابر اخباری که به خبرنگار اعتمادملی رسید، این دیدار از ساعت 7 غروب تا 10 شب به طول انجامید و هاشمی در خصوص آنچه در نامه نگاشته بود، با مقام رهبری به سخن نشست و حاصل آن دیدار و گفتوگو به گفته نزدیکان هاشمی بسیار مثبت بود. از دیگر سو سایت آیندهنیوز خبر داد که هاشمی گفته است «این دیدار یکی از دیدارهای کارساز من با رهبری معظم انقلاب بوده است.» انتشار نامه هاشمیرفسنجانی، به گفته بسیاری از تحلیلگران، مهمترین اتفاق این دوره انتخابات ریاستجمهوری است.
واکنش فعالان سیاسی به نامه هاشمی
نامه آیتالله هاشمیرفسنجانی به مقام معظم رهبری و گلایهوی از برخی ادعاها و تهمتها که در رسانه ملی نسبت به وی و خانوادهاش ابراز شده بود، واکنشهای متفاوتی را در میان فعالان سیاسی دو جناح به دنبال داشت هاشمی در این نامه اظهارات مطرح شده در صداوسیما را یادآور «خاطرات تلخ اظهارات و اقدامات منافقان و گروهکهای ضدانقلاب در سالهای اول انقلاب و لجنپراکنیهای باند پالیزدار» دانست. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نامه خواستار اقدام موثر برای رفع فتنههای خطرناک و خاموش کردن آتشی شد که هماکنون دودش در فضا قابل مشاهده است، این سخنان هاشمی اما واکنشهایی را هم در پی داشت. آیتالله شیخ محمد یزدی، از معدود افرادی بود که نسبت به نامه هاشمی اعتراض کرد. رئیسجامعه مدرسین حوزه علمیه قم هرنوع تشدید التهاب در جامعه، را مقابله و مخالفت با نظام و اهداف مقدس آن دانست. درباره برخی تعابیر در نامه هاشمی مبنیبر آتشفشانهای سوزان و اجتماعات خیابانی یادآور شد: مردم ما به راحتی میتوانند قضاوت کنند. وقتی مقام معظم رهبری در آخرین سخنرانیشان در روز 14 خرداد در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امامخمینی (ره) با صراحت همه مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کردند و امر به خودداری از درگیری و برخوردها فرمودند و تصریح کردند که اگر جایی کسانی دنبال ایجاد درگیری هستند یا خائن یا غافل هستند، دیگر چه عبارتی بالاتر از این است؟ وی یادآور شد: فرض کنید کسی هم جملهای گفته است و نمیبایست میگفت، پیگیری آن روال قانونی دارد. معمولا شکایت میکنند و شکایت به دستگاه قضایی میرود؛ دستگاه قضایی هم رسیدگی میکند و آنچه که تکلیف است انجام میدهد. به هر حال تصور من این است در حال حاضر هر نوع تشدید التهاب در جامعه مقابله و مخالفت با نظام و اهداف مقدس آن است. یزدی در پاسخ به این سوال که هاشمی در نامهاش خطاب به مقام معظم رهبری نوشته است که «برای رفع فتنههای خطرناک و خاموش کردن آتشی که هماکنون دودش در فضا قابل مشاهده است، هرگونه که صلاح میدانید اقدام موثری بنمایید» گفت: ما چیزی بهعنوان آتش و دود و این چیزها نمیفهمیم. مگر خدای ناکرده کسانی بخواهند فتنهای برپا کنند. فتنه برپا کردن غیر از این است که انسان بخواهد تبلیغ فتنه بکند.
برخی افراد یک طرفه قضاوت میکنند
در همین خصوص، سیدمحمد غروی، عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به افرادی که نسبت به نامه هاشمی انتقاد دارند، گفت: من از این افراد سوال میکنم که چه کسی زمینه التهاب در جامعه را ایجاد کرد؟ اگر به کسی ظلم شود و بخواهد شکوه و گلایه کند، مشکل دارد؟ کسی که مظلوم واقع شده اگر بخواهد با مقام معظم رهبری درد و دل کند، التهاب ایجاد میکند؟ این چه قضاوت یک طرفهای است که برخی از خود بروز میدهند؟ سخنگوی پیشین جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: متاسفانه برخی افراد در جامعه التهاب ایجاد کردهاند و آن را ادامه میدهند. غروی به سخنرانی مقام معظم رهبری در حرم امام (ره) اشاره کرد و افزود: پس از سخنرانی مقام رهبری در حرم مطهر، برخی ایجاد التهاب را تکمیل کردند و دیدیم که دوباره همان خط را در مناظرههای انتخاباتی ادامه دادند. وی با تاکید بر اینکه مردم باید قضاوت کنند، به شایعاتی مبنیبر احتمال راهپیمایی مدرسین حوزه علمیه قم در اعتراض به نامه هاشمی اشاره کرد و گفت: مدرسین هیچگاه این کارها را انجام نمیدهند، البته ممکن است چند نفر را راه بیندازند اما شأن مدرسین اجل از این اقدامات است و همیشه از مظلوم دفاع میکنند.
هاشمی خویشتنداری کرد
یک عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز از نامه هاشمی حمایت و نسبت به منتقدان وی اعتراض کرد. ابوالقاسم رئوفیان خطاب به منتقدان هاشمی گفت: باید خود را جای هاشمی قرار دهید و بعد بگویید زمان نوشتن نامه اکنون بود یا بعد از انتخابات یا اصولا نگارش آن لازم بود یا خیر. عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان افزود: به نظر من هاشمی مانند همیشه از خود خویشتنداری نشان داد، وی از چهرههای برجسته نظام است که همواره مصالح کشور و منافع ملی را در نظر دارد و همیشه آبروی خود را برای حفظ مصالح کشور و شکست دشمنان نظام، به خطر انداخته است. رئوفیان با بیان اینکه هاشمی در چهار سال گذشته سکوت کرده بود، ادامه داد: آقای هاشمی امروز در مقابل سیل تهاجمات و اتهامات ناروا از سوی مقامات ارشد کشور، به نگارش یک نامه اکتفا کرده است و نامهای گلایهآمیز به مقام معظم رهبری که همواره ارادت، علاقه و حمایت خود را از ایشان نشان داده، نوشته است و انصاف نیست نسبت به گلایه ایشان که حق اوست، واکنش منفی نشان دهیم. رئوفیان همچنین عکسالعمل هاشمی را متاثر از عمل و کنش مدعیان ندانست و توضیح داد: اگر واکنش آقای هاشمی معلول و متاثر از رفتار برخی آقایان بود، قطعا امروز با مشکل مواجه بودیم، یعنی هاشمی با توجه به مصالح کشور و برخاسته از نوع تفکر خود عکسالعمل نشان داد که متاثر از نوع اندیشه وی برای حفاظت از منافع کشور است.
نامه هاشمی بهتر از تهمت زدن از تریبون عمومی است
عضو دیگر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز نسبت به ادعاهای مطرح شده در صداوسیما اعتراض کرد و نگارش نامه گلایهآمیز به رهبری را حداقل حق هاشمی دانست. محسن غرویان مقام معظم رهبری را در این مسائل و مشکلات کلان و حساس، ملجا و داور نهایی عنوان کرد و گفت: هاشمی حتما مصلحت را در نوشتن نامه به رهبری دیده است و ایشان حق دفاع از خود را دارد. وی به بیانیه 50 نفر از اساتید حوزه در انتقاد از اظهارات و ادعاهای برخی افراد در صداوسیما اشاره کرد و افزود: بیانیه ما محصول خردجمعی بود و معتقدیم این مسائل نباید در جامعه اسلامی پیش آید. عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی انتشار نامه از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را حق هاشمی دانست و گفت: مقام معظم رهبری برای حل مشکلات و خروج از این لیستها وارد عمل میشوند اما به نظر من بهتر بود انتشار این نامه در این مقطع و در آستانه انتخابات نباشد زیرا کشور در حال حاضر به آرامش احتیاج دارد و باید مانع از افزایش تنشها شد. وی در عین حال تاکید کرد: هاشمی دغدغههایی داشت و آنها را به رهبری گفت و این روش بهتر از این است که ایشان مانند سایرین از تریبون عمومی استفاده کند و به افراد تهمت بزند. خرسند در پایان ادعاهای مطرح شده در مناظرههای تبلیغاتی را زمینهساز واکنش هاشمی دانست و گفت: یک اشتباه را نباید با اشتباه دیگر جبران کرد، جامعه به آرامش نیاز دارد و باید محیط برای برگزاری انتخابات بدون التهاب باشد.
.